Stiri

O firma din Arges a fost amendata dupa ce un muncitor a murit


24.10.2011 General Admin

Inspectoratul  Teritorial de Munca (ITM) Arges a amendat cu 18.000 de lei firma la  care lucra barbatul care a murit luni dimineata, in timp ce dezafecta un  rezervor subteran, dupa ce a constatat ca muncitorul lucra fara  contract de munca si nu avea echipament de protectie.


Inspectorul  sef al ITM Arges, Ciprian Berevoianu, a declarat ca este vorba despre o  firma din localitatea Maracineni, judetul Arges, care avea contract cu  Agentia de Intretinere si Servicii Energetice Pitesti pentru  dezafectarea unor rezervoare subterane in care fusese depozitat  combustibil.

ITM  Arges a sanctionat firma cu 18.000 de lei, din care 10.000 de lei  pentru munca fara forme legale si 8.000 de lei pentru nerespectarea  normelor de protectie a muncii.

Inspectorii  de munca sunt in continuare la locul accidentului si fac o ancheta. In  acest caz va fi deschis un dosar de cercetare penala, dar deocamdată nu  se stie pentru ce infractiuni.

Un  barbat de 42 de ani din Valcea si-a pierdut viata, luni dimineata, la  Pitesti, in urma unei explozii produse in timp ce lucra la dezafectarea  un rezervor de combustibil. Barbatul a încercat sa taie suruburile de  capacul rezervorului cu un flex. Potrivit purtatorului de cuvant al  Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Arges, lt. Madalina  Epure, deflagratia a avut loc din cauza vaporilor de combustibil si  avand ca sursa de aprindere scanteile de la polidisc.

Muncitorul  de 42 de ani a fost aruncat de suflul exploziei la peste 50 de metri  distanta. Cadrele medicale de la Ambulanta au precizat ca nu au mai  putut face nimic pentru salvarea barbatului întrucat avea fractura  deschisa de craniu cu decelerare de substanta cerebrala, iar un antebrat  i-a fost smuls.


Sursa: http://www.realitatea.net/o-firma-din-arges-a-fost-amendata-dupa-ce-un-muncitor-a-murit_881403.html


Cele mai noi

23.02.2012
Legislatia muncii va fi predata in scoli

Tinerii aflati in primii ani de munca sunt principalele victime in acc...

21.02.2012
Ce e de facut acum, cand EN 954 nu mai este valabil?

In ultimii ani s-a discutat foarte mult despre trecerea de la standard...

21.02.2012
Cat va costa un accident de munca?

Orice eveniment (incident sau accident) din domeniul SSM implică post-...

16.11.2011
Se modifica legislatia cadru SSM

Dupa cum stiti, in 2010 Guvernul Romaniei a modificat normele metodolo...

15.11.2011
Un muncitor a murit intr-o explozie controlata la Exploatarea Miniera de Uraniu Crucea

Un angajat al exploatarii miniere de uraniu Crucea a murit, marti dimi...